pondělí 8. září 2008

STA - druhý den

Výsledky našich ze včerejška už jsem zmiňovala. Kromě toho můžu upřesnit, že Dave Mullins(NZ) podal výkon 8min 11s, časy Řeků byly 7min33s a 7min06s, Finové se ukázali se 7min28s a 7min09s atd. Mužská konkurence je velmi silná. Mezi ženami se američanka Jessica Wilson vynořila po 6min35s, což je nový národní rekord, Japonky a Rusky si jdou po krku výkony: Hirai Misuzu 5min56s a Natalia Avsenko 5min42s, ostatní ale podávaly spíš konzervativní výkony. Penalizací tady moc nebylo, jenom 2 červené kartičky a to Kanaďanka Bisaillon Julie a Švýcar Guerry Nicolas. Kanadský ženský tým by se tak mohl posunout za nás, uvidíme ale, jestli za sebou udržíme dánky.
Dnes proběhne druhá část a Jana Oujezdská má OT 18:56, Petr Vala a já máme OT 19:34.
Výsledky napíšu večer nebo nejpozději zítra ráno.

... o pár hodin později :)

S radostí můžu oznámit, že výkony všech tří českých závodníků byly na bílou kartičku. Jana Oujezdská se vynořila po 4min24s, já po 4min23s a Petr Vala po 6min28s. Nemám ještě k dispozici oficiální výsledky, ale u žen se bude pořadím určitě míchat. Myslím, že dánské družstvo jsme si za zády neudržely, zato ale Švédky dneska dostaly 2 červené kartičky, což je obrovská ztráta. Mezi mužskýmy týmy jsem stihla postřehnout BO novozélanďana Williamse, který asi definitivně vyřadí NZ ze hry o medaile. Podobně měl BO ruský závodník, ale mužský ruský tým už do předního pořadí nezasahoval ani před statikou. Naši kluci doufám svoje třetí místo udrželi.
Oficiální výsledky budou až po přezkoumání protestů, takže během zítřka doplním.

Zítra nás hned ráno čeká oficiální trénink dynamiky. Budeme si muset vyzkoušet dno 25m bazénu, kdy na jedné straně je jenom 1,2m a budeme si muset dávat pozor na prožíznutí hladiny. 34°C bude vyžadovat nějakou speciální přípravu, ale k mému překvapení mi dneska byla naopak velká zima (trošku jsem to přehnala s dýcháním).

jarča

jarča

1 komentář:

Zdeněk řekl(a)...

Ahoj týme, chtěl bych Vám sklonit poklonu před Vašemi výsledky. Naše republika se díky Vám opět ukázala jako top stát, který je schopen konkurovat přímořským státům. I přes tyto indispozice je schopna vyslat ty nejlepší freedivery a utkat se s elitou tohoto "sportu", což jste svými výsledky ukázali. Díky a držíme Vám pěsti.
Čau Zdeněk