neděle 7. září 2008

STA

Omlouvám se za krátké odmlčení. Poslední dva dny jsme víc lenošili než co jiného. Pátek byl náhradní den, který si organizátoři nechávali pro případ špatného počasí. Nevyužili jsme ho, i když nemůžu říct, že počasí bylo úplně dobré. Vlny a proudy byly tak silné, že nakonec utrhly lana, které držely všechny bóje a oba pontony, naštěstí ale až pár hodin po závodu. Ten náhradní den Švédský tým vyhlásil soutěž ve štafetě statiky. Nešlo o to, kdo je nejlepší statikář, ale o pevné nervy. V pravidlech bylo povoleno všechno, jen jsme se soupeře nesměli dotknout. Samozřejmě se oba naše týmy zůčastnili a využili jsme všechny prostředky, které nás napadly, jako pouštění bublin do obličeje soupeře, stříkání vody, dělali jsme vlny a křičeli. No prostě to byla chvilka, kdy se cíleně uvolnilo závodní napětí a vymizela rivalita. Po této zábavě ale samozřejmě následoval opravdový trénink, který některým z nás šel velmi dobře, mě teda ale vůbec ne.
Sobota už byl den nahlašování statiky a oficiálního tréninku. Večer jsme se byli podívat na bazén, který je v jiné části města. No, většině závodníků napřed trochu spadly brady, voda má 34°C. V takové vodě se dá dělat statika bez obleku jenom v plavkách, ale dynamika nevím.
Dneska proběhl první závodní den, který u nás začínala Barbora Ivanská a pěkným čistým výkonem 4:30 potvrdila své kvality. Později Petr Zlatuška 6:03 a nakonec Martin Štěpánek 7:14. Oba pěkně čistě a s jistotou. Mezi muži bylo hodně výkonů přes 7 minut, uvidíme zítra, jestli to naše kluky neposune níž. Ženské výkony byly spíš slabší, samozřejmě Japonky, Kanaďanky a Rusky potvrdily, že jejich časy se dají srovnat s časy mužů. Naše pozice se zatím nijak zvlášť nemění.
Podrobnější zprávy doplním zítra.

jarča

Žádné komentáře: