středa 3. září 2008

CWT - první den

Ahoj,
máme za sebou první den první disciplíny, podmínky byly náročné, silný vítr a velké vlny, naštěstí ale bez proudu. Jana Oujezdská svou nahlášenou hloubku zvládla i v těchto podmínkách. Pro náš ženský tým to znamená zatím 43 bodů. Z mužů Petr Zlatuška splnil nahlášených 75m a Martin Štěpánek 100m. Pro muže tedy 175 bodů.
Podmínky byly dneska opravdu velmi tvrdé, hodně závodníků svoje nahlášené hloubky nesplnilo, jsme rádi, že při nás štěstí stálo. Mnoho závodníků ostatních týmů takové štěstí nemělo, uvidíme večer, jak si stojíme. Zítra bude počasí doufám aspoň trochu přívětivější.

...o pár hodin později

už víme oficiální výsledky a je to pěkně zamotané díky spoustě penalizací. Zkusím to vzít popořádku:
muži
William Tubridge (NZ)měl nahlášeno 90m, otočil se v 88m a ještě se po cestě 3x zatáhnul za lano, takže z původních možných 90bodů mu po penalizaci zůstane 55. Francouz Guillame Nery měl nahlášeno 100m a otočil se v 98m. S tříbodovou penalizací dostane 95 bodů. O dalších penalizacích se nebudu rozepisovat, protože ty pro náš tým nejsou důležité. Navíc byl podán protest proti dalšímu francouzskému závodníkovi.

ženy
Georgina Miller (UK) sice splnila nahlášených 42m, ale zatáhla se za lano, což stojí 10 bodů. Live Philip (UK)přinesla tag z 59m, ale na hladině neprovedla správně protokol a za svůj výkon tak dostala 0 bodů.

Teď rozhodčí znova rokují o některých protestech a konečný výsledek bude v 19 hodin. Pokud uznají protesty podané na francouze, posune to náš mužský tým prozatím na 2. místo a neúspěch angličanek náš ženský tým už teď posouvá o jedno místo výš, páté místo.

Tyto výsledky nejsou nijak definitivní, závod zítra pokračuje a záleží na podmínkách a na závodnících, jak se pořadí bude vyvíjet.



jarča

4 komentáře:

Lubosh řekl(a)...

Jen tak dal! Zacatek rozhodne neni spatny. A diky za skvele podrobne zpravodajstvi. Tesim se na dalsi! :-)

p.dolly@seznam.cz řekl(a)...

I Prachatice drží všechny palce a chválí dnešní výkony, tak Češi do toho!!! Zatim mooc super.

Zdeněk řekl(a)...

Zdravim všechny nej...zádrždechy, vidím, že situace se vyvíjí více než slibně pro obě družstva a po dnešku jsme určitě na předních příčkách. Držte se týme.

Libor řekl(a)...

Zdravím ze Zlína, držte se, zatím je to Super !!!